Ανοδικό ράλι στην Ευρώπη

Τα θετικά μακροοικονομικά μεγέθη της ευρωζώνης (πληθωρισμός, δείκτες βιομηχανικής παραγωγής) αλλά κυρίως τα εταιρικά νέα από τις ΗΠΑ (Citigroup, Ford, Coca Cola), ώθησαν σε ανοδικό ράλι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ το ανοδικό άνοιγμα της Wall συνέδραμε περαιτέρω.

Σημαντικά ενισχυμένα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω της ανοδικής πορείας της Wall αλλά και από θετικά εταιρικά νέα κυρίως από τις Citigroup, Coca Cola και Ford.

Θετικά επέδρασε, σύμφωνα με αναλυτές και η δημοσίευση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής και του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, ενώ σημαντικά κέρδη αποκόμισαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τα ισχυρότερα κέρδη κατέγραψαν οι πετρελαϊκές εταιρίες, ενώ και οι τεχνολογικοί τίτλοι ενισχύθηκαν αρκετά.

Στο Παρίσι το έναυσμα για το ανοδικό ράλι έδωσαν η France Telecom, η Cap Gemini και η Alcatel, ενώ κέρδη κατέγραψε και η Vivendi Universal.

Στη Γερμανία η παραίτηση του προέδρου της Deutsche Telekom, Ron Sommer, φαίνεται πως ικανοποίησε τους επενδυτές, ενισχύοντας τους τίτλους της εταιρίας και μαζί τον δείκτη DAX.



Στις 4.173 μονάδες έκλεισε ο δείκτης FTSE 100, ενισχυμένος κατά 3,78%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε ανοδικά κατά 3,71%, διαμορφούμενος στις 3.440 μονάδες.

Στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 2,44%, στις 4.074 μονάδες, ενώ ο NEMAX 50 ενισχύεται κατά 5,92% στις 562 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v