Διατηρούν τις απώλειες οι ευρωαγορές

Διατηρούνται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω ανησυχιών για το άνοιγμα της Wall Street. Πιέσεις δέχονται οι ασφαλιστικές εταιρίες, αλλά και οι τηλεπικοινωνιακές, ύστερα από την κήρυξη πτώχευσης της WorldCom.

Σταθερά πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την κήρυξη πτώχευσης της WorldCom, αλλά και τις ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενο αρνητικό άνοιγμα στη Wall, ιδιαίτερα μετά από τις σημαντικές απώλειες της Παρασκευής.

Απώλειες καταγράφουν οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, ενώ πιέσεις δέχονται και οι τίτλοι ασφαλιστικών επιχειρήσεων, ύστερα από τις προβλέψεις της Aegon, που αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του τρέχοντος.

Αναλυτές της αγοράς θεωρούν πως ”τα μάτια των επενδυτών είναι στραμμένα στις ΗΠΑ”, όπου αναμένονται ανακοινώσεις για τα οικονομικά αποτελέσματα β΄ τριμήνου των Altera, 3M, Texas Instruments και Novellus.

Εξάλλου, ενισχύονται οι μετοχές των εταιριών καπνού, αλλά και των ποδοσφαιρικών εταιριών.

Στις 4.045 μονάδες κινείται ο FTSE 100, υποχωρώντας κατά 1,3%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1,58%, στις 3.271 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 2,1%, διαμορφούμενος στις 3.809, ενώ ο NEMAX 50 υποχωρεί κατά 2,65%, διαμορφούμενος στις 531 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v