Ευρωαγορές: Αποστάσεις από την αμερικανική δυσωδία

Τις αποστάσεις τους από την νοσούσα Wall φαίνεται να διατηρούν οι κυριότερες ευρωαγορές, αφού καταγράφουν υπολογίσιμη άνοδο. Αιχμή της ανόδου στο Λονδίνο ο χρηματοοικονομικός τομέας, ενώ σε Παρίσι και Φρανκφούρτη, επιμέρους τίτλοι.

Τάσεις αυτονόμησης από την αμερικανική χρηματιστηριακή δυσπραγία συνεχίζουν να εμφανίζουν οι δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,30, στο επίπεδο των 3.946 μονάδων, με τις μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα να οδηγούν την άνοδο, παρά την προειδοποίηση για τα κέρδη που κοινοποίησε η Fortis.

Τις πρόσφατες σερί καθοδικές συνεδριάσεις, φαίνεται να αφήνει πίσω του το γαλλικό χρηματιστήριο, κατά τις οποίες κατέγραψε απώλειες περίπου 10%, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται κυρίως στη μετοχή της Dassault. Στο 1,41% και τις 3.194 μονάδες βρίσκεται αυτή την ώρα ο δείκτης CAC 40.



Ανάκαμψη παρατηρείται και στη γερμανική αγορά, αφού ο DAX κερδίζει 1,46% και κινείται στις 3.745 μονάδες, με αιχμή τη μετοχή της Shcering, η οποία δέχτηκε πρόσφατα κύμα ρευστοποιήσεων και χαρακτηρίζεται υποτιμημένοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v