Φαρμακευτικές και Τεχνολογία ρίχνουν την Ευρώπη

Εταιρικά αποτελέσματα, που αφορούν κυρίως κορυφαίες εταιρίες των κλάδων φαρμακοβιομηχανιών και τεχνολογίας επηρεάζουν αρνητικά το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες καταγράφουν απώλειες για μία ακόμη ημέρα.

Οι μειωμένες πωλήσεις κατά 4% στο γ’ τρίμηνο της χρήσης της Siemens που ολοκληρώθηκε στις 30/06/02 και παράλληλα οι μειωμένες παραγγελίες, επηρεάζουν αρνητικά τον τεχνολογικό κλάδο και εν συνεχεία , κυρίως το δείκτη DAX της Φρανκφούρτης, ο οποίος υποχωρεί κατά 4,59%.

Παράλληλα, τη ”ζημιά” στα χρηματιστήρια έχουν κάνει σήμερα κυρίως φαρμακευτικές εταιρίες, όπως η Serono (η μετοχή της οποίας υποχωρεί κατά 10%) καθώς περιέκοψε τις προβλέψεις για τον κύκλο εργασιών της στο περίπου 10% έναντι αρχικών προβλέψεων για αύξηση του τζίρου κατά 15% - 17%.

Πτωτικά επηρεάζει τους δείκτες η πορεία της μετοχής της Akzo Nobel (-8,4%)καθώς τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν το β’ τρίμηνο κατά 2%, ενώ καθοδικά κατά 0,8% διαπραγματεύεται και η μετοχή της Novartis, ”ρίχνοντας” κατά 4,09% το Λονδίνο και κατά 4,19% το Παρίσι.

Εν αναμονή τελούν οι αγορές και των αποτελεσμάτων της GlaxoSmithkline ενώ μόνη φωτεινή εξαίρεση αποτελεί η μετοχή της Sanofi-Syntelabo που κινείται ανοδικά κατά 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v