Σε χαμηλά 6 ετών ο FTSE 100 !

Καθοδικά έσπρωξαν τις ευρωπαϊκές αγορές, τα εταιρικά νέα, κυρίως από τις ΗΠΑ (Lucent, Bristol Myers), αλλά και ο επαναπατρισμός αμερικανικών κεφαλαίων, τα οποία ρευστοποιούν, μεταξύ άλλων, τις θέσεις τους και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για άλλη μια συνεδρίαση, κυρίως λόγω εισαγόμενων από τις ΗΠΑ αρνητικών εταιρικών νέων.

Αρνητικά επέδρασε εξάλλου, το νευρικό άνοιγμα της Wall, το οποίο μετατράπηκε αργότερα σε πτώση του Nasdaq, με το κλίμα στις αμερικανικές αγορές να παραμένει ξεκάθαρα αρνητικό.

Αναλυτές της αγοράς σχολίαζαν σχετικώς πως η υποχώρηση των χρηματιστηρίων οφείλεται, μεταξύ άλλων, σε επαναπατρισμό αμερικανικών κεφαλαίων, αφού οι αμερικάνοι επενδυτές ρευστοποιούν τις θέσεις τους στην Ευρώπη για να καλύψουν τις υποαξίες στις ΗΠΑ.

Σημαντικές ζημιές κατέγραφε ο κλάδος των τηλεπικοινωνιακών εταιριών, αφού επηρεάστηκε αρνητικά από τα αποτελέσματα των Lucent και UPS, με την BT να καταγράφει σημαντικές απώλειες.

Αρνητικά κινήθηκαν οι φαρμακοβιομηχανίες, ενώ και οι τράπεζες, με πρωταγωνιστές την HSBC και την Royal Bank of Scotland δεν γλίτωσαν από το πτωτικό ρεύμα.

Στον αντίποδα, ανοδικά κινήθηκαν οι τίτλοι της Rolls Royce, λόγω παραγγελίας συνολικής αξίας 75 εκατ. δολαρίων στην διεθνή έκθεση του Farnborough.

Στις 3.852 μονάδες και σε χαμηλά έξι ετών ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100, υποχωρώντας κατά 1,1%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 2,53%, διαμορφούμενος στις 3.070 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 2,9%, διαμορφούμενος στις 3.584 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v