Ευκαιρία για κέρδη στην Ευρώπη

Θετικά ανταποκρίνονται στο άνοιγμα, οι ευρωπαϊκές αγορές, στην ευκαιρία που τους παρείχε χθες το βράδυ η αμερικανική αγορά, προκειμένου να επανακτήσουν το χαμένο έδαφος και να ακολουθήσουν ανοδική πορεία. Οδηγός της ανόδου μέχρι στιγμής ο τραπεζικός κλάδος.

Δράττωντας την ευκαιρία προερχόμενη εκ της Wall, οι ευρωαγορές αντιδρούν στο άνοιγμα των συνεδριάσεων της Πέμπτης, σε μια σαφή προσπάθεια να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος των τελευταίων εβδομάδων.

Λίγο μετά το άνοιγμα με σημαντική άνοδο 3,02% αντιδρά το Παρίσι, και ακολουθεί η Φρανκφούρτη με άνοδο 2,10% στις 3708,85 μονάδες. Ανάλογη και η πορεία του FTSE 100 ο οποίος κερδίζει 2,12%.

Αν και με αρκετές επιφυλάξεις, οι Ευρωπαίοι αναλυτές, εκτιμούν ότι οι μετοχές στις ευρωαγορές θα επιχειρήσουν αντίδραση και επανάκτηση του χαμένου εδάφους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ύστερα και από το ράλι ανόδου της τελευταίας στιγμής χθες στη Wall.

Επισημαίνουν, ότι μετά τον ανοδικό ρυθμό –το μεγαλύτερο από το 1997- του δείκτη U.S. Standard & Poor’s 500, οι ευρωπαϊκές μετοχές όπως οι Nokia, Axa, Credit Suisse, Telefonica, οι οποίες κινήθηκαν έως και κατά 7% ανοδικά χθες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Θετικά εκτιμάται ότι θα επιδράσει, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, η δήλωση αποποίησης των ευθυνών για την Enron από την JP Morgan, ενώ όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές τουλάχιστον στη Φρανκφούρτη, με ανυπομονησία αναμένεται ο δείκτης Ifo βιομηχανικού κλίματος τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v