Με χαμόγελα έκλεισε η Ευρώπη

Τα θετικά εταιρικά νέα, κυρίως από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες (BT, France Telecom και Orange) αλλά και τα κέρδη που κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές, οδήγησαν ανοδικά τους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες. Εξαίρεση η Γερμανία, όπου η πτώση του IFO πίεσε τον DAX.

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από το χθεσινό ανοδικό ράλι της Wall, αλλά και λόγω των κερδών που κατέγραψαν οι τίτλοι δεικτοβαρών μετοχών.

Οι τηλεπικοινωνιακές μετοχές βρέθηκαν στο ”προσκήνιο”, οδηγώντας την ανοδική κούρσα, ύστερα από τα θετικά νέα των France Telecom, Orange και ΒΤ, επηρεάζοντας θετικά ολόκληρο τον κλάδο και κυρίως τις Vodafone και mmO2.

Σημαντικά κέρδη επίσης κατέγραψαν οι τραπεζικοί τίτλοι με εκείνους των Lloyds, Abbey National και Legal General να ξεχωρίζουν.

Στη Γερμανία, τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία αναφορικά με την πτώση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος αλλά και η ενδοσυνεδριακή υποχώρηση της Wall, στάθηκαν αρκετά για ρίξουν το DAX σε αρνητικό έδαφος.

Στις 3.965 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Λονδίνο, με το δείκτη FTSE 100 να ενισχύεται κατά 5%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη ύψους 4,17%, κλείνοντας στις 3.149 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX δεν ακολουθεί την ίδια ανοδική πορεία, αφού υποχωρεί κατά 1,24%, στις 3.587 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v