Διευρύνονται τα κέρδη λόγω εταιρικών νέων

Διευρύνονται τα κέρδη των ευρωαγορών, λόγω θετικών εταιρικών νέων (Vodafone, Deutsche Telekom, France Telecom) αλλά και της αναβάθμισης από τη J.P. Morgan, για τις προοπτικές των μετρητών και ομολόγων.

Διευρύνονται τα κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από το θετικό άνοιγμα της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας, λόγω κυρ΄΄ιως θετικών εταιρικών νέων.

Σε ανοδική πορεία κινείται η δεικτοβαρής μετοχή της Vodafone, αφού ανακοίνωσε αυξημένα έσοδα ανά συνδρομητή, ενώ κέρδη κατά 4% περίπου καταγράφουν οι τίτλοι της France Telecom.

Σημαντικές υπεραξίες καταγράφει η μετοχή της Deutsche Telekom, ύστερα από την έντονη φημολογία για την αναπλήρωση της θέσης του Sommer από τον παραιτηθέντα CEO Bertelsmann, T. Midelholff.

Eξάλλου, θετικά λειτούργησε στην ψυχολογία των επενδυτών η αναβάθμιση της J.P. Morgan, σε overweight, για τις προοπτικές των μετρητών και των ομολόγων.

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται οι τίτλοι των αεροπορικών εταιριών και συγκεκριμένα της BAA, η οποία ανακοίνωσε πως ο μειωμένος αριθμός επιβατών οδήγησε σε πτώση των εσόδων.

Στις 4.111 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE 100, ενισχυμένος κατά 2,37%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 3,22%, διαμορφούμενος στις 3.274 μονάδες.

Στη Γερμανία ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 4,02%, στις 3.722 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v