Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές

Θετικό είναι το άνοιγμα της Δευτέρας για τις ευρωαγορές, οι οποίες εμφανίζονται ενθαρρυμένες από το ”πράσινο” κλείσιμο της Wall Street, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Δεν περιμένουμε εντυπωσιακή άνοδο, ισχυρίζονται οι αναλυτές.

Σε θετικό έδαφος κινούνται στο άνοιγμα οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, ευμενώς επηρεασμένες από το ανοδικό κλείσιμο του S&P 500, κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

”Δεν είναι πιθανό να δούμε ένα εντυπωσιακό ράλι”, τονίζουν οι αναλυτές, ”περιμένουμε όμως οι τιμές να κινηθούν και στην υπόλοιπη συνεδρίαση σταθερά ανοδικά”.

Θετικό είναι το κλίμα γύρω από τη μετοχή της Vivendi, για την οποία πληθαίνουν οι φήμες σχετικά με την πώληση περισσότερων τηλεοπτικών μονάδων της. Αντίθετα, πιέσεις εκτιμάται ότι θα δέχεται σήμερα η μετοχή της Man AG, καθώς η αγορά πιστεύει ότι είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρει να πετύχει τους στόχους της του έτους

Στο +0,84% και τις 4.030 μονάδες βρίσκεται ο FTSE 100, ενώ κέρδη της τάξης του 0,56% καταγράφει ο CAC 40, ο οποίος διαμορφώνεται στις 3.190 μονάδες. Στο 0,67% και τις 3.603 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v