Σε θετικό έδαφος έκλεισαν (τελικά) οι ευρωαγορές

Η νευρικότητα στο άνοιγμα της Wall, αλλά και οι απώλειες των τηλεπικοινωνιακών εταιριών, λόγω των αρνητικών προβλέψεών τους για το υπόλοιπο έτους, πίεσαν τις ευρωαγορές, χωρίς να καταφέρουν να επιβάλλουν το αρνητικό πρόσημο.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τελικά τη συνεδρίαση τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από συνεχείς εναλλαγές προσήμων και νευρικότητα.

Η διάχυτη αστάθεια που βασανίζει τις αγορές επηρέαζε από το άνοιγμα τις ευρωπαϊκές μετοχές, ενώ το νευρικό άνοιγμα της Wall δεν συνέδραμε θετικά στο ήδη βεβαρημένο κλίμα.

Ωστόσο, τα ενθαρρυντικά στοιχεία από τη δημοσιοποίηση του δείκτη Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης του Μίσιγκαν, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 88,1, έναντι εκτιμήσεων για 86,5 φάινεται να ικανοποίησαν το επενδυτικό κοινό, ενώ τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από τη Μ. Βρετανία δεν διαμόρφωσαν σημαντικές τάσεις.

Πιέσεις δέχτηκαν οι δεικτοβαρείς μετοχές της τεχνολογίας, λόγω των επιφυλακτικών προβλέψεων των τεχνολογικών εταιριών για το υπόλοιπο του έτους.

”Χαρακτήρα” επέδειξαν οι τίτλοι των φαρμακευτικών, τραπεζικών και αυτοκινητοβιομηχανιών, με τη Renault να καταγράφει σημαντικά κέρδη, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων.

Στις 4.016 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100, κερδιζοντας κατά 1,18%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,73%, διαμορφούμενος στις 3.172 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,12%, κινούμενος στις 3.524 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v