Τα εταιρικά νέα ”καύσιμο” στην ευρωπαϊκή άνοδο

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω του θετικού ανοίγματος της Wall αλλά και των εταιρικών αποτελεσμάτων (Vodafone, Deutsche Telekom ). Ξεχώρισε ο ασφαλιστικός κλάδος ύστερα από τις απώλειες των τελευταίων ημερών.

Με ιδιαίτερη εντυπωσιακή άνοδο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μεγάλες ευρωπαικές αγορές, διευρύνοντας ενδοσυνεδριακά τα κέρδη, λόγω κυρίως του θετικού κλίματος στη Wall, αλλά και των εταιρικών νέων.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με αιχμή τις BMW, DaimlerChrysler, ενώ και ο τραπεζικός κλάδος ενισχύθηκε σημαντικά.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι τίτλοι των φαρμακευτικών και των ασφαλιστικών εταιριών ύστερα από τις πιέσεις που δέχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σημαντικές υπεραξίες κατέγραψαν οι μετοχές των AstraZeneca, GlaxoSmithKline, ενώ στη Γερμανία, η είδηση πως ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος της Bertelsmann, Th. Middelhoff θα αναλάβει το πηδάλιο της Deutsche Telekom, οδήγησε την δεικτοβαρή μετοχή της τηλεπικοινωνιακής σε μεγάλη άνοδο, συμπαρασύροντας το δείκτη DAX μαζί της.

Θετικά κινήθηκαν και οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, πρωτοστατούντος της Vodafone, η οποία ανακοίνωσε αύξηση της συνδρομητικής της βάσης.

Στις 4.202 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100 ενισχυμένος κατά 4,63%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 7,04%, διαμορφούμενος στις 3.395 μονάδες.

Στην Φρανκφούρτη, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο, ο δείκτης DAX κινείται ανοδικά κατά 6,36%, διαμορφούμενος στις 3.806 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v