Πτωτικά Παρίσι, Λονδίνο λόγω Shell, Allianz

Πτωτικά κινούνται Λονδίνο και Παρίσι, με τους δείκτες FTSE 100 και CAC 40 να επηρεάζονται από εταιρικά και κλαδικά νέα, όπως αυτά από τη Shell, αλλά και από την Allianz. Υψηλότερα οδηγεί το DAX η Deutsche Bank, τα αποτελέσματα της οποίας ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Ποικίλες επιρροές δέχονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο μέσον περίπου της συνεδρίασης της Πέμπτης.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, αύξηση της τάξης του 0,4% παρουσίασαν οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης το Μάιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μεταβολή της τάξης του 0,3%, ενώ πτωτικά κινήθηκε ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας PMI για τον Ιούλιο.

Στο Λονδίνο, πτωτικά κινείται ο δείκτης FTSE 100 (0,92%, στις 4.207 μονάδες), αφού το θετικό κλίμα που πυροδότησε το χθεσινό κλείσιμο της Wall, στο άνοιγμα, υποχώρησε μετά την ανακοίνωση των δυσμενών αποτελεσμάτων από τη Shell. Όπως αναφέρουν αναλυτές, ανακούφιση αισθάνθηκαν οι τράπεζες από την απόφαση της Bank of England να αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημειώνει πτώση κατά 0,83%, στις 3.387 μονάδες, με τις ασφαλιστικές μετοχές να δέχονται πιέσεις, μετά την ανακοίνωση δυσμενών αποτελεσμάτων από την Allianz.

Κέρδη 0,68% εμφανίζει αυτή την ώρα το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με το DAX να διαμορφώνεται στις 3.725 μονάδες, ακολουθώντας τη μετοχή της Deutsche Bank, η οποία, αν και ανακοίνωσε σημαντικές απώλειες κερδών, ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v