Πτώση για τις ευρωαγορές

Τα αρνητικά εταιρικά νέα και οι ρευστοποιήσεις των επενδυτών, οι οποίοι έσπευσαν να αποκομίσουν τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων οδήγησαν χαμηλότερα την Ευρώπη. Τη χαριστική βολή έδωσε η πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, για τον Ιούλιο στο 97,1.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια , λόγω των εταιρικών νέων αλλά και των ρευστοποιήσεων στις οποίες προέβησαν οι επενδυτές.

Στο βαρύ κλίμα προστέθηκε και η πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, από 106,3 τον Ιούνιο σε 97,1 τον Ιούλιο, μείωση που θορύβησε τους επενδυτές και εξανέμισε τις όποιες ελπίδες ενδοσυνεδριακής διάρθρωσης.

Απώλειες κατέγραψαν οι τίτλοι των τραπεζικών τίτλων, με αιχμή την Banco Santander η οποία υποβαθμίστηκε από την Goldman Sachs, ενώ και οι ασφαλιστικές εταιρίες πιέστηκαν αρκετά με τις Allianz και Munich Re να υποχωρούν σημαντικά.

Στον αντίποδα, αν και η BP ανακοίνωσε συρρίκνωση κερδών στο β΄ τρίμηνο του 2002, τα αποτελέσματά της βρίσκονταν σε συνάφεια με τις εκτιμήσεις των επενδυτών, γεγονός που συνέδραμε στην ανοδική πορεία των μετοχών της στη συνεδρίαση.

Κέρδη κατέγραψαν επίσης και οι αυτοκινητοβιομηχανίες όπως και η Michelin, που ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα και ευνοήθηκε από την άνοδο των εταιριών αυτοκινήτων.

Στις 4.180 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100, υποχωρώντας κατά 0,52%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,47%, διαμορφούμενος στις 3.379 μονάδες.

Στη Γερμανία ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 1,69%, διαμορφούμενος στις 3.794 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v