Ρευστοποιούν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές

Ρευστοποιούν τα κέρδη των τελευταίων ημερών οι ευρωπαίοι επενδυτές, υιοθετώντας παράλληλα επιφυλακτική στάση, καθώς αναμένουν την ανακοίνωση κρίσιμων μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ (δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης).

Eπιφυλακτική στάση φαίνεται να υιοθετούν οι ευρωπαίοι επενδυτές, καθώς προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών των προηγούμενων ημερών, οδηγώντας σε ενδοσυνεδριακή διόρθωση και πτώση των δεικτών.

Παράλληλα εντείνεται η ανησυχία εν όψει της ανακοίνωσης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ, για το μήνα Ιούλιο, ο οποίος θεωρείται πως θα κινηθεί καθοδικά.

Πιέσεις δέχονται οι πετρελαϊκές μετοχές, λόγω των οικονομικών αποτελεσμάτων που θα ανακοινώσει η BP, η οποία θεωρείται πως θα καταγράψει μείωση στα κέρδη της.

Καθοδικά κινούνται και οι τίτλοι της ΒΑΤ, αφού η καπνοβιομηχανία ανακοίνωσε αποτελέσματα χειρότερα των αναμενόμενων, πιέζοντας τις μετοχές του κλάδου.

Στις 4.174 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE 100, υποχωρώντας κατά 0,68%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται οριακά κατά 0,08%, στις 3.398 μονάδες.

Στη Γερμανία ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 1,48%, διαμορφούμενος στις 3.802.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v