Διαφορετικές οι τάσεις στο άνοιγμα των ευρωαγορών

Διαφορετικές τροχιές ακολουθούν στο άνοιγμα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το Παρίσι ενισχύεται από τα θετικότατα αποτελέσματα της φαρμακευτικής Aventis, ενώ η Γερμανία πιέζεται από την πτώση των λιανικών πωλήσεων τον Ιούνιο.

Με αντίρροπες μεταβολές ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς, όπως εκτιμάται, η χθεσινή συνεδρίαση στα αμερικανικά χρηματιστήρια δεν επέτρεψε τη διαμόρφωση ενιαίας τάσης για τους ευρωπαίους επενδυτές.

Ανοδική αναμένεται σήμερα η πορεία των φαρμακευτικών μετοχών, μετά την ανακοίνωση της Aventis για σημαντική αύξηση κερδών, αλλά και της Schwarz Pharma, η οποία για το β΄ τρίμηνο ξεπέρασε σημαντικά τις προβλέψεις.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο αρνητική είναι η επιρροή που ασκεί η πτώση των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία τον Ιούνιο, αφού κατέγραψαν υποχώρηση κατά 2,3%, σε σχέση με το Μάιο. Aπώλειες κατά 0,86% εμφανίζει αυτή την ώρα ο DAX, στις 3.845 μονάδες.

Στο –0,52% και τις 4.180 μονάδες ξεκίνησε ο δείκτης FTSE 100, αρνητικά επηρεασμένος από την χθεσινή πτώση στην αμερικανική καταναλωτική εμπιστοσύνη, ενώ κέρδη της τάξης του 1,31% καταγράφει ο CAC 40 στο Παρίσι (3.424 μονάδες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v