Ανοδικά έκλεισαν Λονδίνο και Παρίσι

Να αγνοούν φάνηκαν, τουλάχιστον στο τέλος, τα αρνητικά νέα από τις ΗΠΑ (ΑΕΠ) οι αγορές του Λονδίνου και του Παρισιού, ενώ τα εταιρικά νέα από τις Unilever, BskyB αλλά και τις αεροπορικές εταιρίες χάρισαν χαμόγελα στην Ευρώπη.

Με κέρδη έκλεισαν τελικώς οι αγορές του Λονδίνου και του Παρισιού, ύστερα από μια ιδιαιτέρως νευρική συνεδρίαση με τα πρόσημα να εναλλάσσονται. Αρνητικά εξακολουθεί να κινείται ο DAX.

Πιο συγκεκριμένα ο πτωτικός ρυθμός αύξησης του αμερικανικού ΑΕΠ (μόλις 1,1%) θορύβησε τους επενδυτές, ενώ το αρνητικό άνοιγμα της Wall δεν βοήθησε τις καταστάσεις.

Εν τούτοις τα εταιρικά νέα έδωσαν το έναυσμα για την άνοδο με τις μετοχές των Unilever και BskyB να ξεχωρίζουν.

Σημαντικά κέρδη αποκόμισαν οι αεροπορικές εταιρίες με αιχμή τις British Airways, Air France και EADS, ενώ και οι τραπεζικοί τίτλοι κατέγραψαν υπεραξίες.

Μικρές πιέσεις δέχθηκαν οι τηλεπικοινωνιακές, ύστερα από την υποχώρηση της Vodafone, ενώ και οι φαρμακευτικές υποχώρησαν ελαφρά.

Στη Γερμανία πιέσεις δέχθηκε ο τίτλος της Deutsche Telekom, ύστερα από την υποβάθμιση που υπέστη από την UBS σε ”μείωση θέσεων” (reduce), ενώ πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της Infineon κυρίως λόγω της μείωσης του ποσοστού της Siemens στην εταιρία.

Στις 4246,2 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100 ενισχυμένος κατά 1,56%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 1,05%, διαμορφούμενος στις 3.415 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 2,09% διαμορφούμενος στις 3.797 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v