Σωσίβιο τα εταιρικά νέα για Ευρώπη

Τα θετικά νέα κυρίως από μικρότερες επιχειρήσεις ”συνέδραμαν” τις αγορές, ώστε να ξεπεράσουν τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία από την ευρωζώνη,τα οποία φάινεται να μην λαμβάνουν υπόψη τους οι επενδυτές.

Με θετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ στη Γερμανία ο DAX υποχωρεί λόγω της φημολογίας πως η MLP εμπλέκεται σε λογιστικό σκάνδαλο.

Τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας δεν φάνηκαν να επηρεάζουν τους επενδυτές, οι οποίοι άντλησαν ”δυνάμεις” από τα θετικά εταιρικά νέα, όπως την άνοδο των κερδών της British Airways αλλά και την θετική πορεία των φαρμακευτικών εταιριών.

Εξάλλου, νευρικότητα παρατηρήθηκε στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος κατέγραψε τις ισχυρότερες απώλειες λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων των Lloyds και Barclays, οι οποίες πίεσαν το βρετανικό δείκτη.

Στον αντίποδα, με μικρά κέρδη έκλεισαν οι τίτλοι των πετρελαϊκών και τηλεπικοινωνιακών τίτλων.

Στο Παρίσι σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών κατασκευής αυτοκινήτων και κατά δεύτερο λόγο των τραπεζών. Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκαν οι τηλεπικοινωνιακές, με την France Telecom να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 7,29%.

Στις 4.075,5 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100 ενισχυμένος κατά 0,77%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε στις 3.245,37 μονάδες, οριακά ενισχυμένος κατά 0,14%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινείται πτωτικά κατά 2,19% διαμορφούμενος στις 35.27 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v