Τράπεζες και Wall ”φτιάχνουν” κλίμα σε ευρωαγορές

Συνέχεια στις πιέσεις για τις ευρωαγορές, καθώς δυσμενή αποτελέσματα από τράπεζες (Societe General, Lloyds TBS) συνδυάζονται με τη νέα βουτιά της Wall Street, την Πέμπτη, αλλά και με αποθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία από τις αγορές. Στα θετικά η αύξηση κερδών της british Airways κατά 54%.

Με πιέσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση της Παρασκευής για τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω του άσχημου κλίματος που δημιούργησε η χθεσινή πτώση των διεθνών αγορών, σε συνδυασμό με τα δυσμενή αποτελέσματα κυρίως από τις τράπεζες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στο +0,9% και τις 4.048 μονάδες. Η 5η μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα, η Lloyds TBS, ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη, αφού αποφάσισε να δεσμεύσει κατά 48% περισσότερο ρευστό για την κάλυψη επισφαλών δανείων. Θετική η επίδραση της ανακοίνωση της British Airways για το α΄ τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης, αφού η αεροπορική εταιρία αανκοίνωσε κέρδη αυξημένα κατά 54%.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαμορφώνεται στο -0,21% και τις 3.233 μονάδες, επηρεασμένος από τα αποτελέσματα της Societe General, η οποία ανακοίνωσε μείωση κερδών κατά 41%, το β΄ τρίμηνο.

Πτωτικά και ο DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, καθώς η Siemens εκτιμάται ότι απώλεσε το 25% των περσινών πωλήσεών της στις ΗΠΑ. Απώλειες κατά 0,55% εμφανίζει ο γερμανικός δείκτης, στις 3.587 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v