Τα macro από ευρωζώνη συντηρούν τις πιέσεις

Μικτές παραμένουν οι τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις πιέσεις να δίνουν το παρόν, καθώς τα μακροοικονομικά νέα από την Ευρωζώνη, αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη. Καλύτερα του αναμενομένου νέα από την Credit Lyonnais κρατούν στο ”συν” τον CAC 40.

Μικτές είναι οι τάσεις που επικρατούν στο μέσον περίπου της συνεδρίασης στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αμυντικές μετοχές ”προστατεύουν” προς το παρόν το Παρίσι, ενώ Λονδίνο και Φρανκφούρτη επηρεάζονται αρνητικά από τα μακροοικονομικά νέα.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη κινήθηκε πτωτικά τον Ιούλιο και διαμορφώθηκε στο –10, έναντι του –9 του Ιουνίου, ενώ το οικονομικό κλίμα διαμορφώθηκε χαμηλότερα για τον Ιούλιο, μένοντας ωστόσο σε καλύτερα επίπεδα από τα αναμενόμενα.

Αμυντικές μετοχές, αλλά και αυτή της British Airways συγκρατούν τις ποσοστιαίες μεταβολές του FTSE 100, ο οποίος κινείται στις μονάδες. Κέρδη καταγράφει το γαλλικό χρηματιστήριο, καθώς η Credit Lyonnais ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου- αν και μειωμένα κέρδη.

Χαμηλότερα κινείται ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με την μετοχή της MLP να καταγράφει τις ανησυχίες για τα λογιστικά της εταιρίας και την ενδεχόμενη διαγραφή της από το DAX 30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v