Ανοδικό ράλι στις ευρωαγορές

Το ανοδικό ράλι της Wall, αλλά και η έλλειψη αρνητικών νέων αποτέλεσαν τις κύριες αιτίες για τα σημερινό ράλι στις ευρωαγορές. Για τεχνική αντίδραση αμφίβολης διάρκειας κάνουν λόγο οι αναλυτές.

Με πλατιά χαμόγελα κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εκμεταλλευόμενα την εξίσου θετική πορεία της Wall, αλλά και τις ελκυστικές αποτιμήσεις στις οποίες βρίσκονται ορισμένοι μετοχικοί τίτλοι.

Αναλυτές της αγοράς χαρακτήρισαν ”τεχνική” την άνοδο, λόγω της έλλειψης σημαντικών νέων, ενώ παράλληλα, επισήμαναν σκωπτικά, πως ”ένα αρνητικό νέο αρκεί για να αναστρέψει την τάση”.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε ο κλάδος των τραπεζών και των αεροπορικών εταιριών, ενώ και ο κλάδος των καπνοβιομηχανιών ενισχύθηκε εξίσου.

Στο Παρίσι, οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις ομολόγων για να τοποθετηθούν στην χρηματιστηριακή αγορά, ενώ το σύνολο σχεδόν των κλάδων κατέγραψε κέρδη.

Στην Φρανκφούρτη το ανοδικό ράλι πυροδοτήθηκε από την σημαντική χθεσινή πτώση, αλλά και από την έντονη φημολόγια για arbitrage μετοχών και ομολόγων 2ετούς διάρκειας, συνολικής αξίας 5 δισ. δολ., στο οποίο προέβησαν αμερικανοί επενδυτές. H είδηση δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά αρκούσε για να αναστείλει προσωρινά το bearish sentiment, όπως σχολίαζαν σχετικά αναλυτές της αγοράς.

Στις 4.131 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100, ενισχυμένος κατά 3,37%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε ανάλογα (5,44%), διαμορφούμενος στις 3.284 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη (6.02%) καταγράφει αυτή την ώρα ο δείκτης DAX, διαμορφούμενος στις 3.533 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v