Τεχνική ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, τα οποία αποδίδονται σε τεχνική ανάκαμψη μετά τις χθεσινές υψηλές απώλειες. Κέρδη για Royal Philips Electronics, Altadis και British American Tobacco, απώλειες για Bayer και Clarins.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι αγορές του Παρισιού και της Φρανκφούρτης, κατορθώνοντας να ανακάμψουν και να ανακτήσουν σημαντικό μέρος των χθεσινών απωλειών τους. Ανοδικές τάσεις εμφανίζει και το Λονδίνο.

Ουσιαστικά κέρδη 2,5% καταγράφει η μετοχή της Royal Philips Electronics, καθώς η Merrill Lynch συνέστησε στους επενδυτές την αγορά της μετοχής της εταιρίας.

Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές της Altadis, της τρίτης μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας στην Ευρώπη, κατά 2,6%, ενώ η British American Tobacco, η δεύτερη του κλάδου, ενισχύεται περί το 3,5%.

Ωστόσο, έντονα αρνητικό παραμένει το κλίμα για τη γαλλική εταιρία καλλυντικών ειδών Clarins, η οποία έχει χάσει το ένα πέμπτο της αξίας της, ύστερα από την ανακοίνωση των προβλέψεών της για μείωση των κερδών στη διάρκεια του έτους.

Πτωτικά εξακολουθεί να κινείται και ο τίτλος της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Bayer, καθώς ο επενδυτικός οίκος UBS Warburg περιέκοψε την τιμή στόχο για την εταιρία στα 26 ευρώ από 37.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v