Σε αρνητικό τέμπο το άνοιγμα των ευρωαγορών

Στο ίδιο τέμπο με το χθεσινό κλείσιμό τους, ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να επηρεάζονται άμεσα από τους φόβους για παρατεταμένη ύφεση στη διεθνή οικονομική σκηνή και νέα μείωση των επιτοκίων.

Πτωτικά ξεκίνησαν τις συνεδρίασεις της Τρίτης οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τους γενικούς δείκτες να διευρύνουν τις χθεσινές απώλειες και τους επενδυτές έντονα προβληματισμένους για τη διεθνή οικονομία.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 1,65% στις 3064,13 μονάδες, ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη ακολουθεί κατά πόδας με απώλειες 1,05% στις 3297,50 μονάδες. Ανάλογη και η πορεία του FTSE 100.

Οι φόβοι για μια παρατεταμένη φάση ύφεσης στο διεθνές σκηνικό και οι έντονη φημολογία από οικονομολόγους, αναλυτές και διεθνείς οίκους ότι είναι πιθανή μια νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής σε ΗΠΑ και Ευρώπη, είναι τα δύο συστατικά που –σύμφωνα με τους αναλυτές- θα επηρεάσουν σημαντικά τη σημερινή πορεία των ευρωαγορών.

Οι ίδιοι, μετά και τη χθεσινή βουτιά και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, δεν διαβλέπουν σημάδια ανοδικής αντίδρασης και τονίζουν ότι οι μετοχές που θα ”ηγηθούν” της υποχώρησης θα είναι αυτές των WPP Group, Vodafone και AstraZeneca, που κινήθηκαν έντονα πτωτικά χθες στη Wall.

Αναλύσεις και προσυνεδριακά σχόλια συγκλίνουν στο ίδιο συμπέρασμα ”το άνοιγμα θα είναι άπνοο στις ευρωαγορές”, ενώ τονίζουν ότι ούτε εταιρικά νέα μπορούν να βοηθήσουν, επισημαίνοντας –όσον αφορά στη γαλλική αγορά- την είδηση από πλευράς Clarins (της μεγαλύτερης παρασκευάστριας καλλυντικών) ότι οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 2,9% το β’ τρίμηνο λόγω της νέας ύφεσης που φαίνεται να πλήττει τους καταναλωτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v