Ανόδου συνέχεια σε Ευρώπη με ”νευρικό” τον DAX

Θετικό το κλίμα στις ευρωαγορές με το καλημέρα, το πρωί της Τετάρτης, με εξαίρεση τη Φρανκφούρτη, στην αγορά της οποίας επικρατεί νευρικότητα και εναλλαγές προσήμου εν αναμονή του δείκτη ανεργίας. Ρόλο κλειδί, πάντως, στη συνέχιση της αντίδρασης εκτιμάται ότι θα διαδραματίσει ο τεχνολογικός κλάδος.

Ανοδική η τάση με το άνοιγμα στις ευρωαγορές, με τη Φρανκφούρτη βέβαια νευρική εν αναμονή του δείκτη ανεργίας. Οι αναλυτές επισημαίνουν τη διάθεση των επενδυτών για διάρκεια της τεχνικής, κατά τα άλλα, χθεσινής αντίδρασης.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει περί το 0,56% και κυμαίνεται στις 3303,05 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX αν και ξεκίνησε να κινείται κατά 0,61% πτωτικά λόγω της νευρικότητας που προκαλεί η φήμη ότι η ανεργία θα έχει αυξηθεί, ”γύρισε” λίγο μετά σε θετικό έδαφος. Ο λονδρέζικος FTSE 100 αντιδρά ανοδικά κατά 0,26%.

Η θετική χθεσινοβραδυνή αντίδραση αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Τετάρτης, όσον αφορά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εκτιμούν οι αναλυτές, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι κάνουν λόγο για τεχνική αντίδραση, τονίζουν ότι μπορεί να έχει διάρκεια.

Κλειδί στην άνοδο, αυτή τη φορά, οι μετοχές τεχνολογίας όπως οι Alcatel, Ericsson και Cisco, οι οποίες αφενός τα πήγαν πολύ καλά χθες στη Wall, αφετέρου ανακοίνωσαν ικανοποιητικά αποτελέσματα και πωλήσεις β’ τριμήνου, καθώς αυξήθηκε ο ρυθμός κατανάλωσης προϊόντων τεχνολογίας.

Παράλληλα, με τις μετοχές τεχνολογίας, ανοδικά αναμένεται να ωθήσει τις φαρμακοβιομηχανίες η καλή πορεία της AstraZeneca, μετά την είδηση ότι η αμερικανική διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων θα επανεξετάσει θετικά την καμπάνια της εταιρίας για την καταπολέμηση του καρκίνου, από Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v