Πτωτικά έκλεισαν οι αγορές λόγω μακροοικονομικών

Η νευρικότητα της Wall και τα αρνητικά μακροοικονομικά νέα αρκούσαν για να ”χαρίσουν” στις ευρωπαϊκές αγορές μια ακόμα ”κόκκινη” συνεδρίαση, ενώ η εκτίναξη των κερδών της Cisco δεν συνέδραμε ουσιαστικά τις τεχνολογικές μετοχές.

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται θορυβημένοι από την ανακοίνωση των αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων, αλλά και την νευρικότητα της Wall.

Στο Λονδίνο πιέσεις δέχθηκε ο τραπεζικός κλάδος αλλά και ο φαρμακευτικός, κυρίως λόγω των απωλειών που κατέγραψαν οι τίτλοι της AstraZeneca, ενώ οι τεχνολογικές μετοχές δεν φάνηκαν να μπορούν να εκμεταλλευτούν τα θετικά νέα της Cisco.

Aντίσταση στις καθοδικές τάσεις προσέφεραν οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, αλλά δεν στάθηκαν ικανές να επηρεάσουν, τουλάχιστον σημαντικά, το δείκτη.

Στο Παρίσι ο CAC 40 δεν κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος, επηρεασμένος από το αρνητικό γύρισμα στις ΗΠΑ, ενώ έντονη ήταν η φημολογία πως επίκειται περαιτέρω μείωση των επιτοκίων από τη FED στις επόμενες εβδομάδες.

Ενισχύθηκαν κυρίως οι τίτλοι των αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και ορισμένοι άλλες μετοχές, κυρίως λόγω συγκεκριμένων εταιρικών νέων (Vivendi, Societe Generale, Saint Gobain), δίχως όμως να διαμορφώσουν θετικές τάσεις.

Στις 4.094 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100, υποχωρώντας κατά 0,89%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 0,43%, διαμορφούμενος στις 3.270 μονάδες.

Στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,92%, διαμορφούμενος στις 3.500 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v