Σημαντική άνοδος στην Ευρώπη

Τα ευχάριστα νέα από τα μακροοικονομικό μέτωπο, η χείρα βοηθείας στην Βραζιλία αλλά και συγκεκριμένα εταιρικά νέα από τις εταιρίες ΒMW και BASF ώθησαν σε θετικό έδαφος τις ευρωπαϊκές αγορές.

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κυρίως λόγω εταιρικών νέων, ενώ θετικά ήταν και τα νέα από το μακροοικονομικό επίπεδο (Δείκτης Βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία).

Εξάλλου, η χείρα βοηθείας 30 δισ. δολ. στην Βραζιλία από το ΔΝΤ, δημιούργησε θετικό κλίμα στις αγορές, αφού ενισχύθηκαν σημαντικά οι εταιρίες που διαθέτουν θυγατρικές στην μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι πετρελαϊκοί τίτλοι με τις BP και Shell να δίνουν τον τόνο, ενώ κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της AstraZeneca, η οποία είχε πιεστεί ιδιαίτερα τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Στο Παρίσι τα μεγαλύτερα κέρδη κατεγράφησαν από τις ασφαλιστικές, ενώ και οι τίτλοι της TotalFinaElf, κινήθηκαν ανοδικά.

Στη Γερμανία ο τραπεζικός κλάδος καταγράφει σημαντικά κέρδη, συμπαρασύροντας ανοδικά το DAX, ενώ τα κέρδη της φαρμακευτικής BASF αλλά και τα θετικά σινιάλα από τις ΗΠΑ - κυρίως η μείωση των αιτήσεων παροχών επιδομάτων ανεργίας - ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Στις 4.240 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100 ενισχυμένος κατά 3,57%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 3,61%, διαμορφούμενος στις 3.388 μονάδες.

Στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται λίγες ώρες πριν το κλείσιμο κατά 4,22%, διαμορφούμενος στις 3.610 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v