Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές

Υψηλά κέρδη συνεχίζουν να καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, λόγω του θετικόύ κλίματος που δημιουργεί η άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία, αλλά και οι επισημάνσεις της ΕΚΤ. Σημαντική άνοδος και για τις μετοχές ισπανικών τραπεζών με δραστηριότητες στη Βραζιλία, ύστερα από το δάνειο 30 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ.

Σταθερά προς τα πάνω συνεχίζουν να κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ωθούμενες κυρίως τόσο από τις μετοχές ισπανικών εταιριών με επενδύσεις στη Βραζιλία ύστερα από το δάνειο 30 δισ. δολαρίων που έλαβε από το ΔΝΤ.

Το θετικό κλίμα ενισχύεται και από την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία, αλλά και την έκθεση της ΕΚΤ στην οποία επί της ουσίας δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι η ευρωπαική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει ο τίτλος της BASF, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρίας χημικών, ύστερα από την ανακοίνωση υψηλότερων κερδών του δευτέρου τριμήνου.

Το δάνειο ύψους 30 δισ. δολαρίων που ενέκρινε σήμερα το ΔΝΤ προς τη Βραζιλία διασκέδασε εν μέρει τις ανησυχίες για την οικονομική σταθερότητα στην περιοχή και τις προοπτικές των επενδύσεων των εταιριών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η μετοχή της Santander εκτινάχθηκε κατά 8,2%, ενώ και η Telefonica σημειώνει κέρδη της τάξης του 5,6%. Αντίστοιχα, άνοδο κατά 7,6% καταγράφει ο τίτλος της ολλανδικής τράπεζας ABN Amro, καθώς ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου, που ήταν αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.

Κέρδη κοντά στο 3% σημειώνει και η μετοχή της Air France, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου ήταν καλύτερα από ό,τι περίμενε, κυρίως λόγω της μείωσης του κόστους και των υψηλών πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v