Ανοδικό κλείσιμο για την Ευρώπη

Σανίδα σωτηρίας για τις ευρωαγορές αποδείχτηκε το ενδοσυνεδριακό γύρισμα της Wall, μέσω του οποίου άντλησαν δυνάμεις και έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ενώ θετικά λειτούργησαν και τα νέα του βρετανικού πληθωρισμού.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση τελικώς οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας δυνάμεις από την αντίστοιχη πορεία της Wall και υπό το φως της ανακοίνωσης του πληθωρισμού στην Αγγλία.

Τα σημαντικότερα κέρδη κατέγραψαν οι πετρελαϊκές μετοχές, ύστερα από την άνοδο που παρουσίασαν οι πετρελαϊκές τιμές λόγω της άρνησης του Ιράκ να αποδεχθεί έλεγχο για όπλα στο έδαφός του, ενώ η BP και η Shell έδωσαν τον τόνο.

Πιέσεις δέχθηκαν οι τίτλοι των τεχνολογικών εταιριών με τη μετοχή της Vodafone να καταγράφει απώλειες, ενώ πτώση κατέγραψαν και οι τίτλοι της ΒΤ.

Εξάλλου, η προσοχή όλων των επενδυτών είναι στραμμένη στην συνεδρίαση της FOMC, η οποία αποφασίζει σήμερα για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων.

Στις 4.244 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Λονδίνου με τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,54%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,79%, ”κλείνοντας” στις 3.391 μονάδες.

Στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινείται σε οριακό έδαφος (0,14%), διαμορφούμενος στις 3.652 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v