Πιέσεις ασκούνται στις ευρωαγορές (update)

Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν μετά το άνοιγμα οι ευρωαγορές, καθώς τα κέρδη από τις πετρελαϊκές μετοχές, αντικατέστησε η πίεση από τις εταιρίες χάρτου, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Morgan Stanley για τη ζήτηση στο σύνολο του κλάδου.

Σε αρνητικό έδαφος ”γύρισαν” στη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, δεχομενες ισχυρές πιέσεις από τις μετοχές των εταιριών χάρτου, ύστερα από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Morgan Stanley για τη ζήτηση στο σύνολο του κλάδου.

Ώθηση χάρισαν στο άνοιγμα οι πετρελαϊκές μετοχές, οι οποίες ακολούθησαν τη χθεσινή άνοδο του αργού πετρελαίου κατά 1 περίπου δολάριο, αλλά Οι τιμές του μαύρου χρυσού κινήθηκαν ανοδικά, μετά την απόφαση του Ιράκ να μη δεχθεί τους παρατηρητές του ΟΗΕ, προβάλλοντας την ένσταση ”ότι πριν φύγουν από τη χώρα, είχαν ολοκληρώσει το έργο τους”.

Με ενδιαφέρον αναμένεται εξάλλου η συνεδρίαση της FED στις ΗΠΑ (στις 21.15 ώρα Ελλάδος), όπου αναμένεται να καθοριστεί το ύψος των επιτοκίων.

Οριακά κέρδη καταγράφει ο κλάδος των χρηματοοικονομικών, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της UBS, η οποία για το β΄ τρίμηνο του 2002 εμφάνισε απώλειες κερδών κατά 4%, έναντι του 21% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στο -0,57% και τις 4.197 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, ενώ απώλειες της τάξης του 0,48% καταγράφει ο CAC 40 στο χρηματιστήριο του Παρισιού, στις 3.348 μονάδες. Στο -0,99% και τις 3.610 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v