Wall και δολάριο πιέζουν τις ευρωαγορές

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές, αφού το διαφαινόμενο τέλος στο ανοδικό ράλι της Wall Street, ανησύχησε τους επενδυτές. Αρνητική εκτιμούν οι αναλυτές την επίδραση της ενίσχυσης του ευρώ, καθώς ενδέχεται να πλήξει την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Με απώλειες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η εξασθένιση στο ράλι της Wall Street ανησύχησε τους επενδυτές, σχετικά με το μέλλον των αγορών.

Εξάλλου, όπως επισημαίνουν αναλυτές, δυσμενή επίδραση αναμένεται να έχει στη σημερινή συνεδρίαση και η εκ νέου ενδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου, η οποία ενδέχεται να πλήξει την κερδοφορία εταιριών, όπως η Unilever και η DaimlerCrysler.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,34% και διαμορφώνεται στις 4.307 μονάδες, ενώ πτωτικά κατά 0,79% κινείται και ο δείκτης CAC 40, στο επίπεδο των 3.420 μονάδων.

Τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζει το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, παρά τα θετικά αποτελέσματα εξαμήνου της RWE, αλλά και τα δημοσιεύματα γερμανικής εφημερίδας, περί επικείμενης συμφωνίας, μεταξύ των Commerzbank και HVB. Στο -1,87% και τις 3.690 μονάδες βρίσκεται κατά το άνοιγμα ο δείκτης DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v