Σε άνοδο οδήγησε η Wall τις ευρωαγορές

Η αλλαγή του κλίματος που φάνηκε να διαμορφώνεται στη Wall, τα κέρδη που κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές αλλά και τεχνικοί παράγοντες, ώθησαν θετικά τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια ημέρα που τα μεγάλα εταιρικά νέα έλειψαν.

Με χαμόγελα ολοκληρώθηκε τελικώς η εβδομάδα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ύστερα από την αλλαγή κλίματος που φάνηκε να διαμορφώνεται στη Wall.

Στο Λονδίνο, οι δεικτοβαρείς μετοχές του τραπεζικού κλάδου γύρισαν ”θετικά” λίγο πριν το κλείσιμο, συμπαρασύροντας το δείκτη μακριά από το κόκκινο.

Αναλυτές της αγοράς υποστήριζαν εν τούτοις πως ο όγκος των συναλλαγών παραμένει χαμηλός, σημάδι πως δεν έχει επενδυθεί ”φρέσκο χρήμα” στην αγορά.

Στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κινείται θετικά αντλώντας δυνάμεις από το Dow Jones, κατά τη διάρκεια μιας νευρικής συνεδρίασης, που χαρακτηρίσθηκε από την έλλειψη εταιρικών νέων, τουλάχιστον ηχηρών, αλλά και τις συχνές εναλλαγές πρόσημων.

Στις 4.322 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100, ενισχυμένος κατά 1,93%, ενώ στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε θετικά (1,76%), διαμορφούμενος στις 3.447 μονάδες.

Ο DAX, λίγες ώρες πριν το τέλος της συνεδρίασης, καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,77%, διαμορφούμενος στις 3.707 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v