Αποκόμιση κερδών ενόψει FED ”ρίχνει” την Ευρώπη

Οι τάσεις αποκόμισης κερδών, οδηγούν σημαντικά χαμηλότερα Λονδίνο και Παρίσι. Πιέσεις ασκούνται και στη Φρανκφούρτη από τις ασφαλιστικές εταιρίες, που καλούνται να ”πληρώσουν” την πρόσφατη κακοκαιρία, αλλά και από την Epcos, η οποία κινδυνεύει να τεθεί εκτός DAX 30.

Τις αρχικές τους απώλειες διευρύνουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω αποκόμισης κερδών αλλά και ανησυχίας για την αυριανή συνεδρίαση της FED, όπου θα καθοριστεί το ύψος των επιτοκίων.

Αρνητική εκτιμάται εξάλλου η επίδραση του αβέβαιου ανοίγματος αλλά και του ”ανάμικτου” κλεισίματος της Παρασκευής στη Wall Street, κάτι που σηματοδοτεί, πιθανότητα, το τέλος του ανοδικού ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων.

Στο -2,02% και τις 4.235 μονάδες βρίσκεται αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE 100, με σημαντικές πιέσεις να καταγράφονται στη μετοχή της Old Mutual, η οποία ανακοίνωσε για το α΄ εξάμηνο 16% λιγότερα κέρδη. Εξάλλου, ανεπηρέαστους φαίνεται να άφησε τους επενδυτές η απρόσμενη άνοδος των τιμών παραγωγού, η οποίες για τον Ιούλιο κατέγραψαν μηνιαία αύξηση κατά 0,6%, έναντι προβλέψεων για 0,3%.

Πτωτικά κατά 1,93% κινείται ο δείκτης CAC 40 στο γαλλικό χρηματιστήριο (στις 3.381 μονάδες), καθώς, όπως εκτιμούν αναλυτές, η ανησυχία για την ένταση της ”ανάκαμψης” στις ευρωαγορές, ωθεί στην κατοχύρωση κερδών.

Εξάλλου σημαντικές απώλειες (2,49%) καταγράφει και ο δείκτης DAX, στις 3.667 μονάδες, εν μέσω πιέσεων από ασφαλιστικές εταιρίες, που καλούνται να καταβάλουν σημαντικά ποσά ως αποζημιώσεις για την κακοκαιρία, που πρόσφατα έπληξε τη Γερμανία. Αρνητική είναι η επίδραση της προγραμματισμένης για το Σεπτέμβριο αναδιάταξης του DAX 30, κάτι το οποίο δημιουργεί νευρικότητα γύρω από μετοχές, όπως αυτή της Epcos.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v