Σημαντική πτώση στην Ευρώπη

Οι ανακοινώσεις της FOMC αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και την πιθανότητα να υπάρξει ύφεση, τα αρνητικά νέα από την ανεργία στη Βρετανία, αλλά και συγκεκριμένες εταιρικές ειδήσεις δημιούργησαν το κλίμα για την σημαντική πτώση των ευρωπαικών αγορών.

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από τα σινιάλα της FOMC για την δυναμική της αμερικανικής οικονομίας και το φόβο δημιουργίας ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Στο μακροοικονομικό ”μέτωπο”, δυσάρεστη γεύση άφησαν στους επενδυτές τα χειρότερα του αναμενόμενου νέα για την ανεργία στη Βρετανία, ενισχύοντας τις επιφυλάξεις των επενδυτών.

Οι περισσότεροι κλάδοι κατέγραψαν απώλειες με τις τεχνολογικές μετοχές να ξεχωρίζουν, επηρεασμένες αρνητικά από τις εκτιμήσεις της αμερικανικής Applied Materials για το υπόλοιπο του έτους.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε και ο ασφαλιστικός κλάδος αφού οι επενδυτές δεν φάνηκαν να ικανοποιούνται από τα αποτελέσματα της Allianz.

Στις 4.171 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100, υποχωρώντας κατά 2,36%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 4,41%, διαμορφούμενος στις 3.555 μονάδες.

Στη Γερμανία ο DAX υποχωρεί κατά 3,46%, διαμορφούμενος στις 3.240 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v