Οι φόβοι για την ανάκαμψη, συντηρούν τις πιέσεις

Σημαντικές πιέσεις ασκεί στις ευρωπαϊκές αγορές η ενέργεια της FED να αφήσει τα επιτόκια σταθερά, αλλά και να εκφράσει ανησυχίες για την ανάκαμψη. Κλυδωνισμούς δέχεται ο χρηματοοικονομικός κλάδος, ενώ σημαντική πτώση καταγράφουν οι μετοχές των Philips, Ericcson, αλλά και της Degussa, η οποία τέθηκε εκτός DAX 30.

Πτωτικά κινούνται στο μέσον περίπου της συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αποθαρρυμένοι από την απόφαση της FED να αφήσει τα επιτόκια σταθερά, αλλά και από τις δυσμενείς παρατηρήσεις της για την ένταση και τη διάρκεια της ανάκαμψης.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Nokia και Ericcson, ενώ απώλειες της τάξης του 4% καταγράφει η μετοχή της Philips. Αρνητική είναι εξάλλου η εικόνα και στον χρηματοοικονομικό κλάδο, ο οποίος δέχεται κλυδωνισμούς από τα αρνητικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν CSFB και Allianz.

”Οι προβλέψεις κερδών των εταιριών είναι όλες λάθος και είναι θέμα χρόνου να αναθεωρηθούν προς τα κάτω”, επισημαίνουν αναλυτές.

Στο -1,55 και τις 4/205 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης FTSE 100, ενώ πτωτικά κατά 2,60% κινείται το Παρίσι, στο επίπεδο των 3.302 μονάδων.

Απώλειες της τάξης του 3,31%, στις 3.561 μονάδες, καταγράφει και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου η μετοχή της Degussa πλήττεται από την απόφαση της επιτροπής του Deutsche Boerse να τη θέσει εκτός DAX 30, από τις 23 Σεπτεμβρίου. Η απόφαση σχολιάζουν αναλυτές προκάλεσε έκπληξη, καθώς περισσότερο πιθανός φαινόταν ο εξοστρακισμός της Epcos.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v