Καμπανάκι από FED για επιβράδυνση της οικονομίας

Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια στο 1,75% η Fed, επισημαίνοντας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος επιβράδυνσης για την αμερικανική οικονομία με βάση τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες, και θέτοντας σε ”δεύτερη μοίρα” τον πληθωρισμό. Αρνητικά υποδέχθηκε τις επισημάνσεις η Wall.

Καμπανάκι από FED για επιβράδυνση της οικονομίας
Τον κίνδυνο επιβράδυνσης για την αμερικανική οικονομία διαβλέπει η Fed, διατηρώντας αμετάβλητα τα επιτόκια χωρίς να αποκλείει περαιτέρω μείωσή τους στο προσεχές μέλλον, εξαιτίας των αρνητικών οικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν στους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Για πέμπτη φορά αυτό το έτος η αμερικανική κεντρική τράπεζα αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το ποσοστό των επιτοκίων. Ωστόσο, επεσήμανε ότι αυτή τη φορά οι κίνδυνοι για την οικονομία δεν είναι ”εξισορροπημένοι”.

Η επιτροπή της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας επεσήμανε ότι για άλλη μια φορά οι κίνδυνοι επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης είναι υψηλότεροι από αυτούς για άνοδο του πληθωρισμού.

”Η υποχώρηση της ζήτησης που εμφανίστηκε την άνοιξη είχε προβλεφθεί σε μεγάλο βαθμό από την κρίση των αγορών και την αβεβαιότητα που προκύπτει από τα προβλήματα των αναφορών και της διακυβέρνησης των εταιριών”, επισημαίνει η FED.

Η κριτική της Fed έρχεται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του Τζ. Μπους ότι τα ”θεμέλια της αμερικανικής οικονομίας είναι ισχυρά” και ότι ”αυτή βρίσκεται σε άνοδο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v