Πιέσεις στα κέρδη της Allianz από Dresdner Bank

Καθαρά κέρδη ύψους 1,06 δισ. ευρώ κατέγραψε η Allianz για το α΄ εξάμηνο του 2002, ενώ το β’ τρίμηνο 2002 κατέγραψε ζημιές 356 εκατ. ευρώ που οφείλονται στις ζημιές, ύψους 1 δισ. ευρώ, που σημείωσε η θυγατρική Dresdner Bank.

Πιέσεις στα κέρδη της Allianz από Dresdner Bank
Καθαρά κέρδη ύψους 1,6 δισ. ευρώ κατέγραψε η Allianz, για το α΄ εξάμηνο του 2002, ενώ για το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους το γκρουπ κατέγραψε ζημιές ύψους 356 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της Dresdner Bank, την οποία εξαγόρασε πέρυσι.

Η ασφαλιστική εταιρία ανακοίνωσε πως η Dresdner Bank κατέγραψε ζημιές 1 δισ. ευρώ (985 εκατ. δολ.) το α΄ εξάμηνο του 2002, ενώ στελέχη της δήλωσαν πως η Allianz δεν θα επιτύχει τους στόχους της για το υπόλοιπο του έτους, ιδιαίτερα αν συνεχιστεί η τρέχουσα κατάσταση στις χρηματιστηριακές αγορές.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Dresdner Bank οφείλονται στις επισφάλειες της (452 εκατ. ευρώ) αλλά και στην αδυναμία των χρηματιστηριακών αγορών. Τα λειτουργικά έσοδα της τράπεζας μειώθηκαν κατά 9,2%, ενώ τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές διαμορφώθηκαν στα 371 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v