Ανάμικτες τάσεις στην Ευρώπη

Παραμένει η νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες τηρούν στάση αναμονής για τις τάσεις που θα διαμορφώσουν στη Wall τα κρίσιμα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ και κυρίως, ο πληθωρισμός. Κέρδη για τον τεχνολογικό κλάδο φέρνει στο Λονδίνο η Dell, ενώ σημαντική υποχώρηση καταγράφει η Vivendi λόγω της υποβάθμισης από την Deutsche Bank.

Mε μικτά πρόσημα και νευρικότητα συνεχίζουν να κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις τάσεις να διαμορφώνονται κυρίως από εταιρικά νέα.

Στο Λονδίνο, κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των τεχνολογικών εταιριών, ύστερα από τα θετικά νέα της Dell που ανακοίνωσε αναφορικά με την κερδοφορία της και τους τίτλους των Vodafone, mmO2 και Sage να οδηγούν την ”κούρσα”.

Τα μεγαλύτερα πάντως κέρδη σημειώνουν οι τίτλοι της ΒΤ, ύστερα από την αναβάθμιση της από την Banc of America, από ”απόδοση ανάλογη της αγοράς” σε ”αγορά”.

Στο Παρίσι πιέσεις δέχεται ο CAC 40, λόγω της σημαντικής υποχώρησης που καταγράφουν οι μετοχές της Vivendi, λόγω της υποβάθμισης που υπέστη από την Deutsche Bank.

Εξάλλου, νευρικά συνεχίζουν να κινούνται από το πρωί οι τραπεζικές μετοχές, ενώ ανάλογη τάση σημειώνουν και οι τηλεπικοινωνιακές μετοχές.

Στη Γερμανία απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εταιριών κατασκευής αυτοκινήτων, ενώ οι επενδυτές φαίνεται να αναμένουν κατεύθυνση από τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και κυρίως τον πληθωρισμό.

Στις 4.353 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, ενισχυμένος κατά 0,6%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 1,05%, διαμορφούμενος στις 3.339 μονάδες.

Ανάλογα πτωτικά (0,42%) κινείται ο DAX, διαμορφούμενος στις 3,649 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v