Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Ευρώπη

Νευρικότητα διακατέχει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το χθεσινή σημαντική ανάκαμψη, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές κινούνται με θετικό πρόσημο, ύστερα από τα κέρδη που ανακοίνωσε η Dell, ενώ οι πετρελαϊκές εταιρίες, λειτουργούν ως αντίβαρο, καταγράφοντας απώλειες.

Με νευρικότητα ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τις τεχνολογικές μετοχές να κινούνται σε θετικό έδαφος, εμφανώς ωφελημένες από τα κέρδη που ανακοίνωσε η αμερικανική Dell.

Θετικά λειτούργησαν επίσης τα χθεσινά κέρδη της Wall, δίνοντας μια ελπίδα στους επενδυτές για μεταστροφή του αρνητικού κλίματος.

Στον αντίποδα, απώλειες καταγράφουν οι τίτλοι των πετρελαϊκών εταιριών, ύστερα από την πτώση των τιμών του πετρελαίου με τις BP και TotalFina Elf να δίνουν τον τόνο.

Μικρή πτώση καταγράφουν επίσης οι τίτλοι της Deutsche Telekom, ύστερα από την πρόθεση της εταιρίας να προχωρήσει σε περικοπές κόστους, ώστε να εξυγιάνει τα οικονομικά της.

Με απώλειες της τάξεως του 0,23% ”άνοιξε” το Λονδίνο, με τον FTSE 100 να διαμορφώνεται στις 4.317 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,06%, διαμορφούμενος στις 3.375 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v