Ρευστοποιούν τα κέρδη στις ευρωαγορές

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωαγορές, πιεζόμενες κυρίως από τη διάθεση για αποκόμιση κερδών. Απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των τραπεζών, ενώ πιέσεις δέχονται τα τρόφιμα και οι φαρμακοβιομηχανίες, ύστερα από την υποβάθμιση των AstraZeneca και Nestle.

Χαμηλότερα οδηγούνται οι δείκτες στις ευρωαγορές, εξαιτίας αρνητικών σχολιασμών από επενδυτικούς οίκους για μεγάλες εταιρίες, αλλά και των απωλειών που καταγράφουν οι τίτλοι των τραπεζών.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται κυρίως ο κλάδος των τροφίμων αλλά και των φαρμακοβιομηχανιών, ύστερα από την υποβάθμιση των AstraZeneca και Nestle.

Οι μετοχές της AstraZeneca καταγράφουν υψηλές απώλειες της τάξης του 4,3%, καθώς η Morgan Stanley υποβάθμισε τη δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρία της Ευρώπης σε ”equal weight”.

Ο χαρακτηρισμός αυτός έρχεται ύστερα από τη χθεσινή ανακοίνωση της εταιρίας σχετικά με την αποτυχία του φαρμάκου Iressa να βοηθήσει τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο να αυξήσουν το όριο ζωής.

Απώλειες κοντά στο 2% καταγράφει και η μετοχή της Nestle, καθώς η Merrill Lynch υποβάθμισε την εταιρία σε neutral από buy.

Αντίθετα, η Vivendi Universal διευρύνει τα χθεσινά κέρδη της, καταγράφοντας άνοδο κατά 11%, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal σχετικά με την πιθανότητα συγχώνευσης μονάδων της με τη Liberty Media.

Πτώση κατά 4% καταγράφουν και οι μετοχές της βρετανικής διαφημιστικής WPP, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου παγκοσμίως ανακοίνωσε πτώση των κερδών του πρώτου εξαμήνου.

Οριακά προς τα πάνω κινούνται και οι μετοχές της Deutsche Telekom ύστερα από δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν την πιθανότητα πώλησης της VoiceStream στην Cingular.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v