Ράλι με… αμερικανική βοήθεια για τις ευρωαγορές

Σε ράλι εξελίχθηκε το θετικό ξεκίνημα των ευρωαγορών, μετά την ανοδική κίνηση της Wall Street. Με (τεχνικά) κέρδη 22% έκλεισε η μετοχή της Vivendi, ενώ στο 11,8% υψηλότερα βρέθηκε ο τίτλος της Granada. Για ”bear rally” κάνουν λόγο στη Φρανκφούρτη.

Σε ράλι επιδόθηκαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφού εξασφάλισαν το ”καλό κλίμα” από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Νωρίτερα, το ”δειλό” άνοιγμα της Wall Street είχε προκαλέσει την αναδίπλωση των ευρωπαϊκών δεικτών, κατάσταση που μεταβλήθηκε άρδην, με τους επενδυτές να επιδίδονται σε κυνήγι ευκαιριών.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατάγραψε κέρδη της τάξης του 2,24% και διαμορφώθηκε στις 4.426 μονάδες. Κέρδη κατά (8,6%) εμφάνισε η μετοχή της Reuters, ενώ κατά 11,8% αυτή της εταιρίας media, Granada. Στον αντίποδα, με απώλειες γύρω στο 12% έκλεισε η μετοχή της AstraZeneca μετά την άσχημη έκβαση της δίκης για το φάρμακό της κατά του καρκίνου.

Στο Παρίσι, άνοδο κατά 3,52% σημείωσε ο δείκτης CAC 40, για να κλείσει στις 3.493 μονάδες, με τη μετοχή της Vivendi να καταγράφει κέρδη πέριξ του 22%, κάτι που χαρακτηρίστηκε ως ”λογική αντίδραση”, μετά το –45% που εμφάνισε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, επιβεβαιώνεται η πρόθεση της διοίκησης Fourtou να πουλήσει στη Vodafone την επένδυση 150 εκατ. ευρώ στη διαδικτυακή Vizzavi. Ποσοστιαία άνοδο της τάξης του 9% εμφάνισε και η Axa, καθώς την Τετάρτη ανακοινώνει αποτελέσματα που εκτιμώνται θετικά.

Πάνω από τις 3.800 μονάδες εκτιμάται ότι θα κλείσει ο DAX, αν η Wall Street δεν επιστρέψει κάποια από τα κέρδη της. ”Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για bear rally με οροφή τις 3.900- 4.000 μονάδες”, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Στο +3,64% και τις 3.818 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο γερμανικός δείκτης, με τη μετοχή της Degussa να καταγράφει από την έναρξη απώλειες, αποτυπώνοντας την επενδυτική ανησυχία για την απόφαση του Deutsche Boerse να την εξοστρακίσει από τον DAX 30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v