Νέο δάνειο 2 δισ. ευρώ από τη Vivendi

Στην προσπάθειά της να αποφύγει βιαστικές πωλήσεις τμημάτων του ενεργητικού της, η γαλλική Vivendi Universal ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δανειστεί άλλα 2 δισ. ευρώ από τις τράπεζες μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Νέο δάνειο 2 δισ. ευρώ από τη Vivendi
Νέα με το ποσό των 2 δισ. ευρώ ετοιμάζεται να χρεωθεί η Vivendi Universal, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία media παγκοσμίως, προκειμένου να αποφύγει βιαστικές πωλήσεις τμημάτων του ενεργητικού της, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ζαν Ρενέ Φορτού, ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας υπέγραψε τη συμφωνία με τους τραπεζίτες στις 13 Αυγούστου.

Οι μετοχές της Vivendi υποχώρησαν 42% στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, κυρίως εξαιτίας των ανησυχιών των επενδυτών για την έλλειψη ρευστότητας. Η εταιρία σχεδιάζει να πουλήσει τουλάχιστο 10 δισ. ευρώ σε τμήματα του ενεργητικού της, προκειμένου να μειώσει τα χρέη.

Ωστόσο, η Vivendi διευκρίνισε ότι δεν σχεδιάζει να πουλήσει τα μερίδια συμμετοχής στη Vivendi Environnement, την τηλεπικοινωνιακή μονάδα Cegetel, την εταιρία συνδρομητικής τηλεόρασης Canal Plus, τη Universal Music Group και τη Vivendi Universal Entertainment.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v