Εταιρικές ειδήσεις οδηγούν την άνοδο στην Ευρώπη

Σε ανοδικό επίπεδο κινούνται πλέον οι ευρωαγορές, καθώς οι θετικές εταιρικές ειδήσεις από Vivendi και Arcadia έδωσαν ανοδική τροχιά στους δείκτες, μετά την αρχική νευρική έναρξη της συνεδρίασης.

Με θετικό πρόσημο κινούνται πλέον οι ευρωαγορές, κατορθώνοντας να ξεφύγουν από το αρχικό αρνητικό κλίμα, ωθούμενες από θετικές εταιρικές ειδήσεις.

Οι αναλυτές από την πλευρά τους συνεχίζουν να εμφανίζονται προβληματισμένοι, σχολιάζοντας ότι θα αργήσει αρκετά ακόμη η πλήρης ανάκαμψη, καθώς η μέχρι τώρα πορεία έχει κατορθώσει σημαντικό πλήγμα στην εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Ελλείψει σημαντικών οικονομικών ειδήσεων, οι αγορές κινούνται με γνώμονα τα εταιρικά κέρδη. Στο Λονδίνο την άνοδο συντηρούν κυρίως οι μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου καθώς και η λιανική Arcadia.

Τις πιέσεις στη Φρανκφούρτη εντείνει η μετοχή της Deutsche Telekom, η οποία καταγράφει σημαντικές απώλειες, ύστερα από δημοσίευμα του περιοδικού Focus το οποίο αναφέρει ότι η γερμανική εταιρία αναμένεται να καταγράψει τις μεγαλύτερες ζημίες στην ιστορία της.

Στη γαλλική αγορά ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κυρίως λόγω των σημαντικών κερδών της Vivendi Universal, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει από τις απώλειες ύψους 45% που κατέγραψε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η εταιρία ανακοίνωσε ακόμη ότι πρόκειται να λάβει νέο δάνειο 2 δισ. ευρώ προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητά της, προσθέτοντας μάλιστα ότι δε στοχεύει στην πώληση σημαντικών μεριδίων συμμετοχής.

Υψηλά κέρδη κατά 13,6% καταγράφουν οι μετοχές της εταιρίας λιανικής Arcadia Group, εν μέσω προσδοκιών ότι ο επιχειρηματίας Φίλιπ Γκριν θα επανέλθει με νέα υψηλότερη πρόταση, ύστερα από την προσφορά ύψους 365 πενών ανά μετοχή, την οποία και απέρριψε ως αρκετά χαμηλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v