Συζητήσεις για deal από Vivendi Universal- Liberty

Σε προκαταρκτικές συζητήσεις για συγχώνευση θυγατρικών τους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των media, βρίσκονται η Vivendi Universal και η Liberty του J. Malone. Η ολοκλήρωση του deal θα δημιουργήσει ”κολοσσό”, αναφέρουν αναλυτές, ενώ θα βοηθήσει στη μείωση των χρεών της Vivendi.

Συζητήσεις για deal από Vivendi Universal- Liberty
Προκαταρκτικές συζητήσεις για συγχώνευση μερικών από τις καλωδιακές της επενδύσεις με επιχειρήσεις entertainment της Vivendi Universal, βρίσκεται η Liberty Media, του J. Malone.

Παράγοντες του deal αυτού, που, αν ευδοκιμήσει, θα δημιουργήσει κολοσσό των media, θα είναι η Vivendi Universal Studios, Universal Music Group, αλλά και οι USA Network, Liberty Starz και Discovery Comm.

Η είδηση έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την νέα διαβεβαίωση του νέου CEO Vivendi, J. Fourtou, ότι, αν και είναι διατεθειμένος να πουλήσει αρκετές θυγατρικές της εταιρίας, προκειμένου να μειώσει τα βαριά της χρέη, δεν έχει πρόθεση να εκχωρήσει μέρος της τοποθέτησής της στον κλάδο του entertainment.

Να σημειωθεί ότι η Liberty κατέχει το 4% της Vivendi, κάτι που την αναδεικνύει σε έναν από τους βασικότερους ανεξάρτητους μετόχους στη γαλλική εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v