Ρευστοποιούν τα κέρδη στις ευρωαγορές

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, καθώς σημειώνονται ρευστοποιήσεις κερδών σε τίτλους που κατέγραψαν σημαντική άνοδο στις προηγούμενες συνεδριάσεις (Ericsson, Vivendi). Ωστόσο, θετικό εκτιμάται από τους αναλυτές το κλίμα, λόγω κυρίως του χθεσινού ανοδικού κλεισίματος της Wall Street.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο ξεκίνημα των ευρωαγορών, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται χαμηλότερα, αφού καταγράφονται ρευστοποιήσεις κερδών σε μετοχές όπως η Ericsson, η Vivendi και η Allianz, που πρόσφατα εμφάνισαν σημαντική άνοδο.

Ωστόσο, αισιοδοξία επικρατεί στους κύκλους των αναλυτών όσον αφορά, λόγω κυρίως του δεύτερου συνεχόμενου ανοδικού κλεισίματος του Nasdaq, αλλά και την καλή πορεία του Dow, ο οποίος βρέθηκε πάνω από τις 9.000 μονάδες.

Οι Ευρωπαίοι αναλυτές μάλιστα τονίζουν, ότι το βραχυπρόθεσμο ανοδικό ράλι που προηγήθηκε και το τρέχον –εάν διατηρηθεί- θα καταστήσει τον Αύγουστο το δεύτερο καλύτερο χρηματιστηριακό μήνα, του τρέχοντος έτους, έως τώρα.

Άλλες μετοχές που αναμένεται να διαμορφώσουν τάση κατά τις σημερινές συνεδριάσεις είναι αυτές των Amvescap, ABB, Axa, Deutsche Lufthansa, λόγω της καλής χθεσινής τους πορείας και των ικανοποιητικών εταιρικών μεγεθών τους.

Αντίθετα, οι μετοχές πετρελαϊκών εταιριών, όπως των BP και Shell, κινούυνται πτωτικά, λόγω της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου χθες, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Στο -0,10% και τις 4.430 μονάδες άνοιξε ο FTSE 100, ενώ απώλειες της τάξης του 0,97% εμφανίζει o CAC 40 (στις 3.557μονάδες), αλλά και ο DAX (-0,85%), ο οποίος διαμορφώνεται στις 3.873 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v