Η τεχνολογία στο προσκήνιο των ευρωαγορών

Μετά την αφύπνιση του Nasdaq, θετική πορεία ακολουθούν από το άνοιγμα οι ευρωπαϊκές τεχνολογικές μετοχές, δίνοντας συνέχεια στην άνοδο των ευρωπαϊκών δεικτών. Τα βλέμματα των αναλυτών είναι στραμμένα στο Λονδίνο, εν αναμονή του δείκτη λιανικών πωλήσεων Ιουλίου.

Θετικό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά και την καλή πορεία των τεχνολογικών μετοχών χθες στο Nasdaq, με τους αναλυτές να εστιάζουν στην πορεία του χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γαλλικός CAC 40 οδηγεί την άνοδο κερδίζοντας 1,10%, ενώ ακολουθεί ο DAX που βρίσκεται στο +0,39% και τις 3883,22 μονάδες. Ανάλογη και η πορεία του λονδρέζικου FTSE 100 που κερδίζει 0,81%.

Με οδηγό την καλή πορεία του Nasdaq, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall, οι αναλυτές των ευρωπαϊκών αγορών αναμένουν αφύπνιση των ευρωπαϊκών τεχνολογικών μετοχών, για τις οποίες τονίζουν ότι ”έχουν τη μεγάλη τους ευκαιρία να αλλάξουν το κλίμα”.

Μετοχές που αναμένεται να διαμορφώσουν την τάση κατά τις σημερινές συνεδριάσεις είναι αυτές των Alcatel, Amvescap, Pearson που κινήθηκαν έντονα ανοδικά χθες στη Wall, ενώ θετικό πρόσημο προβλέπεται και για τις μετοχές πετρελαϊκών εταιριών ύστερα από την επιβεβαίωση ”πολεμικών προετοιμασιών” κατά του Ιράκ από τον ίδιο τον διοικητή αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, Τόμι Φρανκς.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις των αναλυτών, κινητικότητα αναμένεται σήμερα στην αγορά του Λονδίνου καθώς αναμένεται να δημοσιοποιηθεί ο δείκτης λιανικών πωλήσεων Ιουλίου, που εκτιμάται ότι θα έχει αυξηθεί κατά 0,5% για πρώτη φορά το τελευταίο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v