Θετικό άνοιγμα μετά τη χθεσινή διόρθωση σε Ευρώπη

Θετικό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά τη χθεσινή διορθωτική πορεία, με το Λονδίνο να κινείται νευρικά στο ξεκίνημα και να επανακάμπτει λίγο αργότερα. Οι αναλυτές, πάντως, παραμένουν επιφυλακτικοί όσον αφορά στη διάρκεια και το βάθος μιας ανοδικής κίνησης.

Καλό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών δεικτών, που κινούνται σε θετικό έδαφος παρά τη χθεσινή διορθωτική τάση (εκτός του Λονδίνου που παρουσιάζει νευρική πορεία αλλάζοντας πρόσημα). Ωστόσο επιφυλακτικοί παραμένουν οι αναλυτές, για τη διάρκεια και τη δυναμική μια ανοδικής αντίδρασης.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο DAX κερδίζει περί το 0,58% και ο γαλλικός CAC 40, 0,45% στις 3456,18 μονάδες, ενώ και ο FTSE 100 ενώ ξεκίνησε πτωτικά κατά 0,15%, κέρδιζε λίγο αργότερα 0,44%.

Λιγότερο αισιόδοξοι σε σχέση με χθες εμφανίζονται οι αναλυτές όσον αφορά στην πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων για τις συνεδριάσεις της Τετάρτης. Τονίζουν ότι η στάση της Wall χθες, αλλά και η υποχώρηση κλάδων όπως αυτός των ημιαγωγών με αιχμή τη μετοχή της ASML Holding, ενδέχεται να ”πιέσουν” τους ευρωπαϊκούς δείκτες σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ωστόσο, σπεύδουν να δηλώσουν ότι καθώς η χθεσινή διορθωτική πορεία ήταν αναμενόμενη και λογική, ενδέχεται σήμερα οι αγορές να κινηθούν θετικότερα. Πολλοί είναι οι αναλυτές, πάντως, που ανησυχούν για την ψυχολογία των επενδυτών, οι οποίοι έδειξαν να επηρεάστηκαν έντονα χθες και από την ανακοίνωση της υποχώρησης του δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης της ευρωζώνης, που υποχώρησε τον Ιούλιο στο 94,9, καταγράφοντας την πρώτη πτώση από το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Σε επίπεδο μετοχών και κλάδων, την τάση αναμένεται να δώσει ο κλάδος των ημιαγωγών με τις μετοχές των ASML Holding και STMicroelectronics να κινούνται πτωτικά. Αντίθετα, ανοδική πορεία αναμένεται για μετοχές όπως η Bank Berlin (που φημολογείται ότι κινείται προς απόκτηση άλλου γερμανικού τραπεζικού οργανισμού).

Πάντως, αμέσως μετά το άνοιγμα, το θετικό κλίμα ενισχύει η πορεία μετοχών όπως οι Axa, Lufthansa και Nestle που ανακοίνωσαν ικανοποιητικά οικονομικά μεγέθη εξαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v