Axa και Nestle οδηγούν σε άνοδο τις ευρωαγορές

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων από τις Axa, Lufthansa και Nestle, που ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές των εταιριών αυτών.

Με υψηλά κέρδη συνεχίζουν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, ωθούμενες κυρίως από τα θετικά αποτελέσματα εταιριών όπως η Axa, η Lufthansa και η Nestle, που κατόρθωσαν να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Η γαλλική ασφαλιστική Axa καταγράφει άνοδο ύψους 3,5%, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε μείωση των κερδών της χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Επιπλέον, ο γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa ”πετάει” κατά 6,2%, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι υποχώρησαν οι ζημίες του πρώτου εξαμήνου.

Η Nestle από την πλευρά της ενισχύεται κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, καθώς ανακοίνωσε υψηλή αύξηση της κερδοφορίας της, αντίστοιχη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αντίθετα, τόσο η ASML όσο και οι υπόλοιπες μετοχές του κλάδου εξοπλισμού επεξεργαστών, ακολουθούν πτωτική πορεία, καθώς οι νέες παραγγελίες του Ιουλίου στη Βόρεια Αμερική υποχώρησαν κατά 2%.

Η ASML υποχωρεί κατά 1,2%, η Infineon Technologies κατά 1% και η Philips Electronics περί το 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v