Σε σταθερή ανοδική πορεία οι ευρωαγορές

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα εταιριών, όπως η Rolls-Royce και η ThyssenKrupp, σε συνδυασμό με τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης στη Wall Street, οδηγούν σε υψηλότερα κέρδη τις ευρωπαϊκές αγορές.

Σε θετικό επίπεδο συνεχίζουν να κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ωθούμενες κυρίως από την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων εταιριών όπως η Rolls-Royce, η ThyssenKrupp και η Clariant.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται επιβεβαιώνουν το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί σχετικά με το ότι τα κέρδη σταθεροποιούνται ανοδικά.

Η Clariant καταγράφει άνοδο υψηλότερη του 8%, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία ειδικών χημικών παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 18%.

Ανοδική πορεία της τάξης του 5% καταγράφουν οι μετοχές της ThyssenKrupp, της τρίτης μεγαλύτερης χαλυβουργικής στην Ευρώπη, καθώς τα κέρδη της υποχώρησαν σε ποσοστό μικρότερο από ό,τι αναμενόταν, διατηρώντας τις προβλέψεις της για το έτος.

Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ύστερα και από τη χθεσινοβραδινή άνοδο του Nasdaq. H Nokia, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, αυξάνει την τιμή της μετοχής της κατά 4%, ενώ και η ανταγωνιστική της Ericsson ενισχύεται περί το 9%.

Ακολουθεί και η γαλλική Alcatel, με κέρδη 6,3%, ενώ και η γερμανική Siemens ενισχύεται περί το 2%. Υψηλά κέρδη που άγγιξαν και το 19% (ρεκόρ δεκαετίας για την εταιρία) καταγράφουν οι μετοχές της Pinault-Printemps-Redoute, της γαλλικής εταιρίας καταναλωτικών ειδών, ύστερα από την ανακοίνωση πώλησης μιας μονάδας της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v