Βρετανία: Στο +0,6% το ΑΕΠ για το β΄ τρίμηνο

Με χαμηλότερους ρυθμούς από τις αρχικές προβλέψεις της στατιστικής υπηρεσίας (0,9%) κινήθηκε το ΑΕΠ στη Βρετανία, το β΄ τρίμηνο, το οποίο διαμορφώθηκε στο +0,6%. Εξάλλου, πτωτικά κατά 0,3% κινήθηκαν τον Ιούλιο οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία.

Βρετανία: Στο +0,6% το ΑΕΠ για το β΄ τρίμηνο
Με χαμηλότερους ρυθμούς, από τις αρχικές, επίσημες προβλέψεις για 0,9% κινήθηκε το ΑΕΠ της Βρετανίας για το β΄ τρίμηνο του 2002, αφού διαμορφώθηκε στο 0,6%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Η προς τα κάτω αναθεώρηση θεωρούταν αναμενόμενη, εκτιμούν αναλυτές, αφού η στατιστική υπηρεσία φαίνεται να υποτίμησε τις επιπτώσεις της υποχώρησης που καταγράφηκε στη βιομηχανική παράγωγή τον Ιούνιο.

Σε επίπεδο έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε με ρυθμό 1,2%, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις της στατιστικής υπηρεσίας έκαναν λόγο για 1,5%.

Εξάλλου, πτώση κατά 0,3% κατέγραψαν για τον Ιούλιο οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία, ενώ οι εκτιμήσεις περίμεναν να μην υπάρξει μεταβολή. Αρνητική θεωρείται ότι θα είναι για το γερμανικό πληθωρισμό η επίδραση της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε την Κεντρική Ευρώπη, κάτι που δεν θα είναι, πιθανά, ορατό στα στοιχεία του Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v