ΗΠΑ: Εξαίρεση 178 προιόντων χάλυβα από δασμούς

Εξαιρέθηκαν άλλα 178 προϊόντα χάλυβα από το μέτρο των δασμών, που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση Μπους τον περασμένο Μάρτιο με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός διαμορφώνεται πλέον στα 727. Το σίριαλ αναμένεται να συνεχισθεί εν όψει του αιτήματος αμερικανικών εταιριών να επιβληθούν δασμοί ύψους έως και 150% σε εταιρίες χάλυβα.

ΗΠΑ: Εξαίρεση 178 προιόντων χάλυβα από δασμούς
Στην εξαίρεση 178 ακόμη προϊόντων χάλυβα από τους δασμούς που επιβλήθηκαν το Μάρτιο, προχωρά ο Λευκός Οίκος, ανεβάζοντας το σχετικό αριθμό στο 727.

Ο πρόεδρος Μπους είχε αποφασίσει να προφυλάξει τις αμερικανικές εταιρίες παραγωγής ατσαλιού, από τον ανταγωνισμό που προκαλούσαν οι μεγάλες ποσότητες εισαγόμενου χάλυβα από την Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Κίνα και τον Καναδά.

Το ύψος των δασμών που είχε επιβληθεί κινούνταν μεταξύ 8 – 30%, ενώ η πλειονότης των 178 προϊόντων χάλυβα που εξαιρέθηκαν προέρχονται κυρίως από ιαπωνικές και ευρωπαϊκές εταιρίες, οι οποίες είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση Μπους πως θα απαντήσουν επιβάλλοντας δασμούς σε μια σειρά άλλων αμερικανικών προϊόντων.

Το ”σίριαλ” όμως πιθανόν να συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς συνεδριάζει η αρμόδια αμερικανική επιτροπή εμπορίου για να εξετάσει το αίτημα αμερικανικών εταιριών ατσαλιού να επιβληθούν δασμοί ως και 150% στις εισαγωγές που πραγματοποιούν εταιρίες χάλυβα, από 20 χώρες, εκτός των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v