Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με απώλειες έκλεισαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων. Αρνητικά επέδρασε και η αρνητική έναρξη στη Wall Street.

Αρνητικό ήταν το κλείσιμο της εβδομάδας για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τα κέρδη από τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Το πτωτικό κλίμα επέτεινε ακόμη και η αρνητική έναρξη στη Wall Street.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου κατέγραψαν σημαντικές απώλειες ύστερα από την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων από την αμερικάνικη εταιρία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ciena.

Η Ericsson, η οποία έχει σημειώσει κέρδη πάνω από 50% στη διάρκεια της εβδομάδας, κατέγραψε απώλειες κατά 8%. Η Alcatel, η γαλλική εταιρία κινητών τηλεφώνων υποχώρησε κατά 2,2%, ενώ και η Nokia σημείωσε πτώση περί το 1%.

O FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 1,01% στις 4389,8 μονάδες, ακολούθησε ο CAC 40 με πτώση 1,85% στις 3526,09 μονάδες, ενώ και ο DAX κατέγραφε απώλειες 2,04% στις 3826,99 μονάδες.

Η STMicroelectronics, η μεγαλύτερη εταιρία επεξεργαστών στην Ευρώπη, σημείωσε πτώση κατά 3%, ενώ και η γερμανική ανταγωνιστική της Infineon Technologies, υποχώρησε κατά 3,8%.

Αρνητικά κινήθηκαν και οι τηλεπικοινωνίες, με την Orange να υποχωρεί κατά 4,7%, την France Telecom περί το 4,3% και την mmO2 να σημειώνει απώλειες κατά 4,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v